Filtrovat podle
Objem
Značka
Cena

Whisky americká a bourbon
Aby americká whisky mohla být americkou, musí splnit několik pravidel. Definují je přímo americké zákony. Jedním z pravidel je například nutnost výroby na území USA. Nejčastěji se vyrábí z kukuřice nebo žita, zraje v dřevěných sudech z amerického dubu, které musí být nové a smějí se použít pouze jednou. Díky těmto sudům má americká whisky typickou kouřově dřevitou chuť.
Základní destilát se vypaluje na maximálně 80 % alkoholu, do sudu se stáčí o maximální hodnotě 62,5 % a lahvuje se minimálně o síle 40 %.
Zrání většinou bývá delší než zákonem stanovené 2 roky. Například Jack Daniel’s a Jim Beam zrají více než 4 roky.
Při výrobě není povoleno kromě obilí, kvasnic, vody a přírodního karamelu použití žádných dalších příměsí. Pokud je přidán med či jiné ochucující ingredience, nelze už hovořit o whiskey.